Merlot
MERLOT ÜZÜMÜ
Merlot, Dünya üzerinde en çok yetiştirilen ikinci türdür. Anavatanı yine Bordeaux/Fransa olan üzümün, Cabernet Sauvignon gibi üretimi yaygındır. Genellikle başka üzümlerle birlikte şarap yapımında kullanılır. En çok Cabernet Sauvignon ile birlikte kullanılan üzüm, Cabernet Sauvignon'un tanenli sertliğini yumuşatarak şaraba dolgunluk hissi verir. Yumuşak içimli olması sebebi ile ilk defa kırmızı şarap içecek birisi için iyi bir tercih olacaktır. Hadi buyrun Merlot üzümlerini detaylı inceleyelim.
MERLOT ÜZÜMÜNÜN ÖZELLİKLERİ
- Merlot, "6 büyük şarap çeşidi" arasında sayılmaktadır.
- Cabernet Sauvignondan sonra en çok yetiştirilen 2. Bordeaux üzümüdür.
- Merlot üzümü de Cabernet Sauvignon gibi yıllandırmaya uygundur.
- Merlot üzümü ile yapılan şaraplar orta tanenli, orta asitli, yoğun meyve aromalı tat alır.
- Meşelendiği zaman ise vanilya, sedir, tütün aromaları almaktadır.
- Yumuşak tadı sebebiyle Cabernet Sauvignon ile kupajlanabilir.
- Büyük kadehlerle 15-20 derecede servis edilir.
👉 Kupaj ne demek? Farklı özellikteki üzümlerin birbiriyle harmanlanması işlemidir.
Ne ile içilir?
Merlot şarabının yumuşak içimli olması ve Cabernet Sauvignon gibi şaraplarla kupajlanabilir olması sebebiyle birçok yemekle eşleşebilir. Cabernet Sauvignon-Merlot kupajı içiyorsanız ızgara veya kavrulmuş et yemeklerini tercih edebilirsiniz. Daha yumuşak, meyveli Merlot içiyorsanız mantarlı yemekler, somon, radicchio ya da pazı gibi yeşillikleri tercih edebilirsiniz.
Lezzet Profili
Yorumlar
Yorum Gönder